Leder Kliniek
 

Veelgestelde vragen over onze diensten

 

Hieronder staan wat veelgestelde vragen over wat wij allemaal kunnen en wat niet op het gebied van reinigen, herkleuren en herstofferen van lederen en stoffen bankstellen.

Staat uw vraag er niet bij of heeft u nog niet het volledig antwoord op uw vraag aarzel dan niet om ons te contacteren met uw leder vragen.

Mijn lederen sofa heeft 2 kapotte stukken leder maar de rest is nog in redelijk goede staat. Kunnen jullie dat oplossen zonder dat het hele bankstel onder handen dient genomen te worden?

Ja, wij kunnen de te vervangen delen vernieuwen, in dezelfde kleur brengen als de rest van het bankstel zodat deze herstelling quasi onzichtbaar is.

 

Kan het hele salon herkleurd worden in een andere kleur?

Ja, mits dat de kwaliteit van het leder nog goed is en mits dat de kleur dezelfde of donkerder is, is herkleuren van een lederen salon perfect mogelijk.

 

Het zitcomfort is een stuk minder als vroeger. Kunnen jullie daar iets aan doen?

Ja, wij kunnen kussenvullingen vervangen en/of de ondervering vernieuwen zodat u terug het zitcomfort krijgt als weleer.

 

Wat als het leder zodanig versleten is dat herkleuren niet meer mogelijk is?

Dan kunnen wij voor u het bankstel herstofferen in een leder naar uw keuze. Deze optie is nog steeds goedkoper dan een nieuw salon kopen omdat wij de bestaande goede delen zoals bvb de karkas, behouden.

 

Ook kunnen wij u maatwerk leveren.

 

Als wij een salon herstofferen dan kan u alle bekledingsmaterialen zowel stof, kunstleder of leder kiezen.

 

Mijn salon is vuil maar is nog in goede staat. Kunnen jullie het een grondige reinigingsbeurt geven?

Ja, wij kunnen een vuile zetel opkuisen met speciale reinigingsproducten en een op kleur gebrachte onderhoudscrême zodat uw leder terug in topconditie is. U kan dit ook zelf doen en de producten aankopen via onze webshop.

 

Ik heb een vuil stoffen salon. Kunnen jullie dit reinigen?

Ja u kan op ons beroep doen om uw stoffen bankstel te reinigen via een speciaal procedé. In veel gevallen doen wij dit voor rookschades na brand.

 

Ook het volledig hergarnieren van een stoffen bankstel kunnen wij voor u doen.

 

Hoe lang moeten wij ons salon missen tijdens uw werkzaamheden?

Herkleuren van leder, herstellen van kapotte stukken leder en het reinigen van leder neemt meestal 1 tot 3 weken tijd in beslag. Het herstofferen van een salon duurt iets langer, afhankelijk van het werk. Zo is het herbekleden van een Chesterfield meer werk dan het herstofferen van een lederen fauteuil.

Wat kost het?

Prijs : tussen de 295 en 395 euro (excl. BTW) per zitplaats afhankelijk van het model voor een totaal herkleuring